“Det store birketræ nede i baghaven … det er altså blevet for stort nu. Det skygger for alt, også inde ved naboen, og der kan ikke gro noget under det. Skal vi ikke få det fældet?”

Sådan lyder snakken over morgenkaffen, og I er helt enige. Birken skal væk. Men hvad gør I så? I ringer naturligvis til AB Kirketoft på 2171 1247, og så kommer vi med vores grej og afgrener, fælder, løfter ud, skærer op og rydder det hele væk bagefter.

Birken i baghaven er allerede fældet. Det var en stor, gammel fætter med hele tre stammer, som vi tog én ad gangen. De var hver 8-10 meter høje, og med den store kran på lastbilen, der stod ude ved vejen, kunne vi nå 30 meter ind i haven, skære dem af ved roden og løfte dem op og ud over huset. Ude i forhaven kunne vi så skære dem op i passende stykker. De rester, der ikke senere skulle varme i ejerens og naboernes brændeovne, læssede vi på lastbilen og tog med os.

28_Træfældning_uge11_txt_1

28_Træfældning_uge11_txt_2

“Hvad med stubben, hvad gør vi med den? Graver I også den op?”, spørger I måske. Og det gør vi gerne, hvis det er den rigtige løsning. Man kan enten grave stubben helt op eller stubfræse. Vi stubfræser, hvis der skal sås græs bagefter. Så skærer vi træet så langt ned, som vi kan uden at ødelægge saven. Med stubfræseren fræser vi de øverste 10-30 cm af stubben til flis og fylder jord over, lige til at så i. Stubben rådner i jorden i løbet af et par år. Hvis der skal plantes på jordstykket, graver vi roden op.

28_Træfældning_uge11_txt_4

28_Træfældning_uge11_txt_3

Ingen træer er for store for os. Eller for svære at komme til. Vi har et godt og gensidigt samarbejde med Viborg Vognmandsforretning. Vi har træfældningsudstyret, de har lastbilerne i flere størrelser, og til de helt store opgaver – som birken i baghaven – kommer vi sammen ud med den største lastbil med kran og kurv, og så går det løs med motorsaven. Det hele foregår supersikkert og effektivt. Det eneste, I skal gøre, er faktisk at feje og betale.

Har I også alt for store træer helt forkerte steder? Ring til AB Kirketoft på 2171 1247 og lad os tage en snak om at få dem væk.

28_Træfældning_uge11_txt_5