Det korte svar er: Nu. Det lidt længere svar er, at det må du helt selv om. Der er faktisk ikke nogen regler for det. Du har sikkert hørt folk sige, at hækken skal klippes inden sankthans, og hvis du ikke gør det, kan du nemt risikere, at naboerne kigger skævt til din side.

Men det er en skrøne. Det du opnår ved at klippe hækken tidligt er egentlig bare, at du så er nødt til at klippe den to gange. Og så selvfølgelig, at den er pæn at se på gennem hele sæsonen. Det sidste er skam et vægtigt argument for at klippe hækken et par gange i løbet af sommeren. Så kommer du af med de nye skud, som nemt kommer til at stritte ud til alle sider, når hækken stadig vokser. Men hvis du venter til lidt senere, kan du altså nøjes med at klippe den en enkelt gang.

De fleste hække kan klippes fra midt i juni til hen i september. Nogle er det dog bedst at vente med til hen på sommeren, det gælder for eksempel de stedsegrønne som laurbær og tuja.

Skal vi klippe hækken for dig?

Du slipper lettest om ved hækklipningen ved at ringe til AB Kirketoft på 2171 1247 og lade os tage slæbet. Fordelen for dig er, at vi tager hækaffaldet med og rydder pænt op efter klipningen, så du bare skal nyde synet af en flot, nyklippet hæk. Vi klarer også meget høje hække – så kommer vi bare med vores lastbil med kurv og det rigtige grej.

Har du en hæk, for eksempel en laurbærhæk, der er blevet så stor, at den skal have en større omgang og klippes helt ned, anbefaler vi dog at vente, til det bliver vinter, for så kan vi skære den helt ind, og så skal den nok komme fint igen næste forår. Bliver sådan en hæk beskåret midt i vækstsæsonen, kommer den til at se sølle ud resten af året.

Hvad kan du selv gøre for din hæk?

Du kan give den gødning. En hæk har også brug for noget at trives på, og især nyplantede hække må gerne få godt med gødning. I nybyggede kvarterer, hvor der netop har været byggeplads, er jorden ofte sandet, og når haverne skal anlægges, kniber det med næring til alt det grønne, der gerne skal vokse op og give varig glæde. Derfor er det en god ide at give ekstra gødning.

Har du brug for flere gode råd om pasning og klipning af din hæk, eller drømmer du bare om, at vi gør det grove arbejde, så ring til din anlægsgartner AB Kirketoft på 2171 1247 og lad os tage en uforpligtende snak. Vi finder altid en løsning, der dur, og vi glæder os til at høre fra dig.