Foråret har allerede vist sit varme ansigt, som lover en god udendørs sæson. Det lokker med milde dage, men husk, at nattetemperaturen stadig kan komme ned omkring frysepunktet og måske endda under, så vent lidt med at putte alt for sarte størrelser i jorden.

Der er dog masser af steder i haven, hvor du kan gøre klar til årets havesæson.

Her får du fem indsatsområder.

Græsplænen. Riv den over og fjern blade og kviste, der har samlet sig i løbet af vinteren. Giv plænen en god gødning og så ekstra græsfrø de steder, hvor der er huller. Du skal først slå græsset, når det er begyndt at gro, og sæt knivhøjden til 3-4 cm første gang, du er rundt med plæneklipperen.

Hækken. Du kan stadig nå at plante nyt.

Bedene. Også her skal de visne blade og de visne staudetoppe fjernes, så de nye skud får lys og luft. Du kan også plante nye stauder og sikre, at din sommer bliver fuld af farve og duft. Udbuddet af stauder bliver hele tiden større, så det er nemt at planlægge en have, der ændrer sig gennem hele sæsonen.

Drivhuset. Brug ventetiden på at spule og vaske af, så du er klar, når det for alvor bliver tid til at plante tomat-, chili-, peberfrugt- og agurkeplanter ud. Gør kapillærkasserne rene og køb nye plantesække. Genbrug ikke dem fra sidste- år, for mængden af gødning og næringsstoffer i sækken er afpasset til én sæson, og du får en skuffende høst, hvis du bruger sækkene fra i fjor.

Køkkenhaven. Fik du gravet haven i efteråret? Ellers gør det nu. Du kan begynde at så, når jorden er 6-7 grader varm, men husk, at vi stadig risikerer nattefrost i lunefulde april. Kan du ikke vente, er det en god ide at forspire de mere varmekrævende afgrøder som bønner, majs, squash og græskar i drivhuset eller vindueskarmen.

Og bare rolig, det varer ikke længe, inden det hele for alvor bryder ud i forår og farver derude. Har du brug for hjælp til noget af det, så ring til AB Kirketoft på telefon 2171 1247 og få en uforpligtende havesnak.