Sommetider ønsker man, at noget bare bliver ved med at ligne sig selv. At det trods tidens tand og hårdt vejr aldrig ændrer sig og altid holder, hvad det lover. Måske har det ønske endda trængt sig ekstra på hen over de seneste uger, hvor en skov af valgplakater har fyldt i landskabet, med mere eller mindre gyldne løfter knyttet til de smilende ansigter.

Det var netop i ugerne op til kommunalvalget, vi i anden anledning svingede den røde Kirketoft-lastbil ind i indkørslen hos en kunde og genså det vandstensanlæg, som vi lavede der for ni år siden. Det var en stor fornøjelse at se det igen.

For er der noget i denne verden, man regne med, er det granit. Det bliver bare ved med at se godt ud, hvis ellers arbejdet er gjort ordentligt.

Dette anlæg er ret stort og vejer mere end et ton. Grundcirklen er tre meter i diameter og kantet med buede granitsten og et par rækker brosten. Ringen er fyldt med jernbaneskærver, og i midten ligger vandstenen, en stor kinesisk flodsten med et fantastisk farvespil i overfladen, der er fuldstændigt blankslebet af at ligge i floden. Fundamentet under stenen er bygget af brøndringe med en solid gummidug under. Brøndringene giver et stort hulrum til pumpen og vandet, der sendes op igennem et rør i stenen og risler stille tilbage igen.

Fliserne på terrassen omkring vandanlægget har selvfølgelig fået patina i løbet af de ni år, men de ligger perfekt, og granitstenene er stadig lige flotte, også i den lille runde trappe ved døren i hjørnet. Granit kan man regne med.

Hvis du også drømmer om have- og terrasseanlæg af smukke, holdbare materialer og i en professionel udførelse, du kan regne med, så ring til AB Kirketoft på 2171 1247 og lad os snakke om det.

26_trappe_txt

26_terrasse_txt