I disse uger er Mads fra AB Kirketoft ved at sætte kronen på værket. Og i virkeligheden er det meningen, at kronen skal af.

Det er slet ikke så kryptisk, som det lyder. Mads klatrer i træer ude på Djursland, ikke fordi han er gået i barndom, men fordi han er i gang med de sidste topkapningskurser på Skovskolen Eldrupgaard i Auning. Han kom hjem fra USA i august 2016 som fuldbefaren topkapper og træbeskærer efter otte måneder hos Bartlett Tree Experts i Washington DC, og de ting han lærte derovre, har han nu også dansk certifikat på.

Dermed er alle danske krav for topkapning og træbeskæring opfyldt, og vi er klar til at rykke ud med nyt og professionelt udstyr.

Vi har faktisk allerede den første opgave klar. Et 80 år gammelt kastanjetræ, der er angrebet af svampesporer. Svampeangreb får først træet til at ’bløde’, saften trækker spor ned ad stammen, barken får revner og falder af i flager. Et træ, der er angrebet af svamp, dør indefra, og når først det er sygt, er det nødvendigt at fælde det. Dette gamle kastanjetræ er helt dødt, og det skal fældes, inden de døde grene begynder at falde af sig selv og udsætter forbipasserende mennesker og dyr for fare. Træet er 12-15 meter højt, og det er vigtigt at fælde det på den rigtige måde. Det står tæt på bygninger og andre træer og skal holdes fast, mens det lægges ned i den rigtige retning, så der ikke sker skade.

Har du også træer, der trænger til en kærlig hånd? Træer, der bare skal justeres lidt, eller træer, der skal helt væk? Ingen opgave er for stor, Mads er vant til at klatre med motorsaven i meget høje træer – alt er som bekendt større i USA. Ring til AB Kirketoft og få en snak om udtynding og beskæring. Vi har nummer 2171 1247.

Læs om Mads’ USA-eventyr her, her og her.

18_COLOURBOX23925109_txt